Sidan laddas… 👍🏼

Gymnasiet

 


På Riksgymnasiet för rörelsehindrade Göteborg har du möjlighet att studera i liten grupp inne på Riksgymnasiet eller så kan du studera på annat program vid annan kommunal skola i Göteborg.

Om du väljer att studera i liten grupp på Riksgymnasiet erbjuder vi Estetiska programmet, med inriktningen estetik och media eller musik. 

Om du hellre vill studera på annat program kan du läsa integrerat i stor klass på Angeredsgymnasiet eller på annan kommunal skola i Göteborg. 
Väljer du att studera på annan skola förser vi dig med elevassistans, habilitering och vid behov även plats på vårt elevhem.

Som elev på Riksgymnasiet har du även möjlighet att läsa individuellt alternativ. Detta innebär att du läser grundskolekurser men också kurser utifrån dina intressen. Programmet kan alltså både innehålla grundskolekurser och gymnasiekurser. Syftet med programmet är att du ska bli redo för nästa steg i din gymnasieutbildning – vad det än är!

Du som läser på Riksgymnasiet Göteborg får dina habiliterings tider inlagda på skolschemat och du har alltid tillgång till elevassistans på lektionerna.
Vår målsättning är att du skall få så mycket fritid som möjligt, därför får du även utlagda resurspass på schemat där du kan arbeta med dina läxor tillsammans med specialpedagog eller elevassistent. Du får även hjälp av en specialpedagog med att lägga upp dina studier. 

 

Stäng

På gång

Inget evenemang hittades!