Skolan erbjuder nationella program och introduktionsprogram och möjligheter finns att välja mellan stor klass och liten grupp.

För elever som väljer liten grupp erbjuds det Estetiska programmet med inriktningarna, musik eller estetik och media. Vill du läsa ett annat nationellt program kan du antingen gå på Angeredsgymnasiet eller på annan gymnasieskola i Göteborg. Vid studier på annan gymnasieskola står Riksgymnasiet för assistans och habiliteringsinsatser. På ett introduktionsprogram har du möjlighet att komplettera ditt grundskolebetyg och få behörighet till ett nationellt program. Man har också möjlighet att vara ute på praktik kortare eller längre perioder samt göra olika studiebesök.

Som elev vid RgRh får du hjälp av en specialpedagog med att lägga upp dina studier. Elevassistent stöttar i vardagen.

Som AKK-användare (alternativ och/eller kompletterande kommunikation) har du möjlighet att arbeta med att stärka och utveckla din självständiga kommunikation genom att delta i de kommunikationsgrupper som skolan och habiliteringen samarbetar kring.

Skolan har erbjudit elever med förvärvad hjärnskada en anpassad introduktion och studiegång sedan 2010. Vi tar hänsyn till elevens hjärntrötthet, minnesfunktion, inlärningsförmåga, kunskapsnivå och social interaktionsförmåga. Alla tre enheter på Riksgymnasiet, skolan, habiliteringen och elevhemmet, har bildat ett team som samarbetar kontinuerligt kring elever med förvärvad hjärnskada.