Riksgymnasiet i Göteborg finns i stadsdelen Angered, 20 minuter med spårvagn från centrala Göteborg. Angeredsgymnasiet har vacker natur in på knutarna och ligger i direkt anslutning till Angered centrum och Angereds Arena.

Riksgymnasiet har stora möjligheter att anpassa studierna efter varje elevs individuella behov. Vi erbjuder nationella program och introduktionsprogram och möjligheter finns att välja stor eller liten grupp. I skolan finns elevassistenter som stöd i skolarbetet och i skolvardagen. Tider för habiliteringsinsatser läggs in dagtid på elevernas individuella scheman. För de elever som är i behov av det, finns det elevhem nära skolan. De flesta elever läser fyra år på Riksgymnasiet.

Vi ser gemenskap/trygghet, arbete med identitet, självständighet, fysisk aktivitet och hälsa som viktiga förutsättningar för att få en bra gymnasietid. Vi arbetar aktivt med stöd i vuxenblivandet. Eleverna får under gymnasieåren, i takt med sina förutsättningar, ta allt större ansvar i skolan, på fritiden och i boendemiljön.

Vi tror på ett helhetsperspektiv under de viktiga gymnasieåren. Varje elev behöver sin individuella balans mellan studier, praktik, resor och aktiva fritid. Tiden på Riksgymnasiet präglas av utmaningar, upplevelser och utveckling.