Välkommen till Riksgymnasiet Göteborg

Riksgymnasiet för rörelsehindrade Göteborg är ett av fyra i landet.
Ansökan till skolan går via Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) och antagningskravet är ett omfattande rörelsehinder. Som elev hos oss har du möjlighet att läsa i liten grupp på Riksgymnasiet.
Du kan också läsa i stor klass och på annan kommunal skola i Göteborg.
Oavsett hur du väljer att läsa får du tillgång till vår elevassistans.
Du erbjuds habiliteringsinsatser under skoldagen, utifrån dina behov och önskemål.
Vårt mål är att du skall få så pass mycket fritid som möjligt efter skolan. Därför erbjuds du även resurspass under skoltid med såväl elevassistent som specialpedagog för att arbeta med dina läxor och skoluppgifter.
Vi är en flexibel verksamhet och dina studier på Riksgymnasiet anpassas därför efter dina behov och intressen. Vi erbjuder dig att läsa såväl nationella gymnasieprogram som introduktionsprogram (individuellt alternativ). Riksgymnasiet Göteborg ligger i stadsdelen Angered. Med spårvagn tar det 20 minuter in till centrala Göteborg.
Om du bor i en annan del av Sverige erbjuder vi dig plats på vårt elevhem som ligger i nära anslutning till skolan och är bemannade dygnet runt.

Tiden på Riksgymnasiet innehåller både upplevelser och personlig utveckling. Vårt mål är att du skall utvecklas och bli så självständig som möjligt efter dina förutsättningar.

Välkommen att besöka oss när du vill!

Röster om Riksgymnasiet

”Tiden på Riksgymnasiet har varit mycket positiv, över förväntan.
Kontakten med Riksgymnasiet har varit oerhört bra.
Man har varit så tillmötesgående.

- Förälder till fd elev

”Tiden på Riksgymnasiet har varit mycket positiv, över förväntan. Kontakten med Riksgymnasiet har varit oerhört bra. Man har varit så tillmötesgående. Jag tror att hade våra behov varit annorlunda eller att jag hade velat ha en annan delaktighet så är jag övertygad om att man hade ordnat detta.”

”Tiden på Riksgymnasiet har absolut varit positiv för mig (som förälder).
Det var det bästa som kunde hända att min dotter kom in på Riksgymnasiet.”

- Förälder till fd elev

”Tiden på Riksgymnasiet har absolut varit positiv för mig (som förälder). Det var det bästa som kunde hända att min dotter kom in på Riksgymnasiet.”

"Stödet på gymnasiet var bra och gjorde mig mer självständig."

- fd elev

"Stödet på gymnasiet var bra och gjorde mig mer självständig."

”Man växer inte om man inte vågar utmana sig själv,
och man blir så glad om man har klarat av det.
Går det inte så är det bara att tänka; vad gjorde jag för fel?
försöka ändra på det och försöka igen.”

- fd elev

”Man växer inte om man inte vågar utmana sig själv, och man blir så glad om man har klarat av det. Går det inte så är det bara att tänka; vad gjorde jag för fel? försöka ändra på det och försöka igen.”

"Praktik är viktigt oavsett program, att få pröva på!"

- fd elev

"Praktik är viktigt oavsett program, att få pröva på!"

Äldre artiklar